Så, da var det fredag igjen. Dvs helgen er her, folk har mer tid, og jeg tenkte dette ville være en grei anledning til å presentere noen nyttige lenker jeg har kommet over i løpet av uken. Det dreier seg faktisk denne gangen om blogger.

Internettsamfunnets nye og lett tilgjengelige informasjonsspredningsverktøy. Et langt ord, men det er nettopp det en blogg er. Fordelen er at alle som har noe å bidra med, eller som har noe på hjertet, kunnskap innen et eller flere felter osv, kan legge ut sine bidrag, på nettet, uten å sette seg inn i HTML, XML, MySQL, PHL og så videre, og så videre… Med andre ord kan vi si at ytringsfriheten blir dermed virkeliggjort gjennom bloggene, selv om vi kan diskutere om yttringsfrihet er bra på alle områder. Vi har noe som heter, sladder, usannheter, baktaling, og direkte løgnhistorier. Derfor er det viktig for alle bloggere der ute, som ønsker å bli tatt seriøst, å aktivt bruke referanser og kilder i innleggene, samtidig som man må forsøke å sette seg litt inn i kildene (og dermed kunne sile ut usannheter).

Uansett, da var moralprekenen ferdig, og vi setter over til fredagens blogglenker:

Den første bloggen tar for seg interessante programmer, og nyheter rundt dette. Bloggen heter Download Squad, og jeg har ikke stor kjenskap til om den er grei i lengden. Det får dere bedømme.

Den andre tar for seg PC-problemer og hvordan dere kan løse dem. Dette er et nyttig område som vi desverre aldri kan få nok informasjon om, siden utviklingen og økningen i kompleksiteten på pc og programmer hele tiden fører med seg stadig nye fallgruver og potensielle muligheter for feil. Uansett her er den.

Til slutt kommer ITavisens blogg, ITbloggen, som er den kjente nettavisen ITavisens nye medium for it-prat, gjennom inviterte gjestebloggere (i tillegg til avisens egne ansatte, selvfølgelig). Bloggens virkeområde ligger godt innen nettavisens eget dekningsområde og er et godt supplement til selve nettavisen.

Javel, det var det. Dere får ha en fin helg, og jeg beklager den altfor sene publiseringen idag, men siden deg er helg får det bare la gå.

Reklamer