Har du forsøkt å få PCen din til å gå raskere? Kanskje ved å stille maskinen inn på lite visuelle effekter osv. Vi visste nok alle at det måtte finnes en rekke områder man kunne forbedre hastigheten på, men når kunnskapen ikke er tilstrekkelig nok til å vite hvor man skal starte, er det nok mange som gir opp og heller nøyer seg med minimale endringer. En som tydligvis har skapt seg god forståelse på dette området presenterte mandag 1. mai et omfattende løsningsforlag innen dette emnet på ITpro.no. Forslaget er omfattende på alle måter, og innebærer en totalendring på innstillinger, reinstallering av Windows (må ha Window XP Pro) og partionering av hardisken.

Alt i alt skal du ende opp med en virkelig rask PC. Artikkelforfatteren påstår at du vil ende opp med en maskin som er mellom 10-40% raskere i alle omstendigheter. Han påstår videre at
hans Intel Pentium 4 541HT(3,2 GHz) starter på ca. 6 sekunder, og på 2 sekunder senere er han koplet på nettverket.

Om dette faktisk stemmer gjenstår å se, men løsningsforslaget hans (jeg sier hans selv om løsningsforslaget er anonymt innsendt, så kan andre bedømme om anonymiteten kan virke mistenkelig) virker interessant. Jeg har dessverre ikke studert det godt nok til å verifisere om dette faktisk er mulig, men jeg kan faktisk tenke meg å prøve ut løsningen, om ikke annet for å se om det faktisk er mulig å oppnå en radikalt forbedret hastighet på denne måten. Det får bli mot sommeren når tiden er moden, men jeg skal komme tilbake til dette når, eller hvis det skjer.

Er du interessert i å forsøke selv, kan du finne løsningsforslaget her.

Reklamer