Lørdagsprogrammet i dag blir litt utenom det vanlige. For det første, er det ikke et enkelt program men en haug med programmet. For det andre blir det ingen enkeltomtaler av et program. Jeg kom nemlig over to lister, presentert av eConsultant.com, den ene med freeware og den andre med open-source. Begge lister hadde over 400 utvalgte programmer av typen som kan utføre én eller få oppgaver, men som utfører oppgavene sine veldig bra. Begge lister er pent oppdelt i kategorier, noe som gjør den lett å navigere i, og for dem som ønsker å teste nye programmer eller ganske enkelt liker gratis ting, er dette et sant Mekka.

Med så enorme mengder av programmer innenfor sjangeren freeware og open-source, gir dette deg utrolige muligheter til å finne akkurat de programmene som passer nettopp deg best. Du vil også slippe hele heksejakten gjennom Internett for å finne det programmet (med de og de egenskapene, og som kan det og det osv…du kjenner deg sikkert igjen) som du for tiden har behov for. Nå kan du bare slå opp i listen hvis du får et nytt behov.

Tenkte helgen kunne være en grei tid for nettopp dette. Skjenk deg en kopp nytraktet kaffe og sett deg godt til rette, og trål listene for morsomme og interessante programmer. Hvis du fortsatt skulle være tørst etter mer informasjon, kan du jo ta en titt på hovedsiden til eConsulting.com. Her finner du en enorm kategorisk oversikt som leder til alt fra programmer til webtjenester osv. Med andre ord, det er bare å kose seg!

De overnevnte listene finner du her:

God helg!

Reklamer