Firefox gir deg et stort antall søkeplugins som du kan legge inn i Firefox, men de er hovedsaklig basert på utenlandske nettsteder. Ikke at det er noe galt i det, men av og til kan det være greit å kunne legge til noen norske søkeplugins som kan gjøre din surfedag litt lettere.

Jeg skal i dette innlegget vise deg hvordan du kan lage slike plugins, og kommer her til å bruke to eksempler som kan være nyttig i hverdagen. Den ene er søk etter navn, adresser og telefonnr via Opplysningen 1881 og den andre er en pakkesporingsplugin som kjører via Postens pakkesporing.

Jeg kommer i der følgende til å legge ut koden som du trenger å bruke. Denne kopierer du og legger inn i en tom tekstfil. Denne filen lagres så i søkepluginsmappen til Firefox som normalt ligger på C-harddisken på adressen: C:\Programfiler\Mozilla Firefox\searchplugins. Navnet på filen bør bør beskrive hva den gjør. F.eks kan søkeplugin til Postens pakkesporing eksempelvis kalles pakkesporing, men det er viktig at du legger til filendelsen .src for at det skal fungere.
Når filen er lagret starter du ganske enkelt Firefox på nytt og du vil kunne se den nye søkepluginen i søkemenyen øverst til høyre i Firefox.

Postens pakkesporing:


<search name="Postens Pakkesporing" method="GET" action="http://www.posten.no/posten/PagesKM/KMSporingInternett.aspx?ShipmentNumber=" querycharset="utf-8">


<input name="" user="">

</search>

Kopier og lim inn i en tekstfil. filen kan du eksempelvis kalle pakkesporing.src.

Opplysningen 1881:


<search name="Opplysningen 1881" method="GET" action="http://www.opplysningen1881.no/Web/MSN/Tlf/Resultat_1881" querycharset="utf-8">


<input name="query" user="">
<input name="sitesearch" value="">
</search>

Kopier og lim inn i en tekstfil. filen kan du eksempelvis kalle 1881.src.

Reklamer